جزییات پایان نامه و دانلود متن کامل در سایت elmyar.net
www.jahandoc.com
دانلود متن کامل پایان نامه - همه رشته ها -
عنوان کامل پایان نامه :
شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر بهره وری نیروی انسانی
قسمتی از متن پایان نامه :
23 فرهنگ بهرهوری
با پی بردن به اهمیت بهرهوری در سطح جهان، موضوع دیگری را میتوان به میدان بحث و گفتگو وارد کرد و آن فرهنگ بهرهوری است. تعاریف مختلفی برای فرهنگ شده است، یک تعریف جامع آن عبارت است از ویژگی با خصوصیت اصلی و اساسی که بوسیلة یک ملت در طول زمان شکل میگیرد، بطوری که کلیة پندارها و رفتارهای اجتماعی آن ملت مبتنی بر این خصوصیت میشود. اما گاهی کلمة فرهنگ با کلمة دیگری همراه میشود، همانند فرهنگ تولید، فرهنگ کشاورزی، فرهنگ بهرهوری و مانند اینها «بنابراین فرهنگ بهرهوری مجموعهای از الگوهای شکل یافته در کاربرد منابع است، که موجب ارتقاء یا کاهش بهرهوری میشود». فرهنگ بهرهوری نتیجة وجود سه ویژگی در نیروی کار جامعه است، بیشن، دانش و کوشش. اگر فعالیتهای اکثریت مردم یک جامعه آمیخته با این سه ویژگی باشد میتوان حاکمیت بهرهوری را در آن جامعه پذیرفت. منظور از بینش، باور و اعتقاد در کار است، اگر شخص نسبت به کاری که انجام میدهد از انگیزة بسیار قوی برخوردار باشد، از انجام آن کار و پیشرفت حاصل احساس لذت و شادی میکند، تنها اعتقاد و باور نسبت به اهداف کار کافی بنظر نمیرسد بلکه باید شیوههای انجام کار را نیز خوب بداند، نا آگاهانه برای انجام کاری قدم برندارد. ویژگی دانش باعث تقویت عادات زیر میشود:
- عادت برای انتخاب مناسبترین وسیله و شیوه برای انجام کار.
- عادت به ارزیابی کار و مقایسة آن با تواناییها و امکانات.
- عادت به فراگیری و یادگیری آن چه در انجام بهینة کار او را یاری میدهد.
عادت به برنامهریزی، تشخیص امور غیر مهم از مهم
و بالاخره ویژگی سوم یعنی کوشش به معنای تلاش عملی برای انجام کار است. شخص اگر باور و اعتقاد به اهداف کار داشته باشد و از دانش کافی برای انجام کار نیز برخوردار باشد تنها علتی که ممکن است دستیابی به اهداف را برایش دشوار کند، سستی و تنبلی است. اگرچه ممکن است ریشة خیلی از تنبلیها در عدم وجود دو ویژگی قبلی باشد اما گاهی اوقات ممکن است ناشی از عوامل دیگری نیز باشد، در هر صورت اگر دقت کنیم خواهیم دید که ویژگیهای فرهنگ بهرهوری در سه مولفة بینش، دانش و کوشش خلاصه میشود. توجه به این نکته نیز ضروری است که بهرهوری فقط نباید به محیطهای صنعتی منحصر شود بلکه باید به صورت یک فرهنگ درآید که در همه جا از زندگی فردی و خانوادگی گرفته تا کارخانه، دانشگاه، اداره، مزرعه، بازار و خیابان حضوری مؤثر داشته باشد. در همه جا و برای هر کار در جهت بهرهوری بهینه از منابع موجود کوشید و برای ساده کردن و کوتاه کردن روشهای انجا کار و بهرهوری، همة امکانات به کار گرفته شده را در نظر داشت. وقتی که بهرهوری بصورت یک فرهنگ درآید، آن وقت جامعه و کشور به مجموعهای پویا تبدیل میشود که در آن از هر فرصت و از هر امکان به نفع انسانها بهرهبرداری خواهد شد و فرصت قابل توجهی از منابع موجود ایجاد میگردد این بهترین راه برای نجات انسان از فقر و همة مصائب و سختیهایی است که در طول تاریخ به دلیل نداشتن امکانات با آن دست به گریبان بوده است (شیروانی و صمدی،1378 ، ص 82).
عینیت یافتن مفهوم بهرهوری در سطوح ملی، صنعت، یک مؤسسه خدماتی یا تولید کالا و در سطح افراد، زندگی فرد و جمع را رو به اعتلا خواهد برد. اگر چه کاربرد «بهرهوری» در فرهنگ امروز ما مفهومی تازه است شاید بتوان گفت شروع آن، به آغاز حیات بشری و تلاش آدمی برای ادامة حیات و تشکیل تمدنها باز میگردد. برای افزایش بهرهوری در سازمان نیازمند به تأمین شرایط متعددی هستیم که مهمترین آن عامل انسانی است. نیروی انسانی انگیخته شده برای انجام وظایف خود مهمترین عامل بهرهوری است و انگیزش کارکنان نیز با افزایش سطح روحیه و رضایت شغلی کارکنان فراهم میآید. اما برای
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
8 سؤال تحقیق
سوال اصلی این تحقیق عبارت است از :” عوامل تاثیرگذار بر بهره وری کارشناسان فنی دهیاریها کدامند و میزان تاثیر هر کدام چقدر است؟”
10 اهداف تحقیق
1-10-1 هدف اصلی
تحقیق حاضر شناسایی عوامل موثر بر بهره وری کارشناسان فنی دهیاریهای استان گیلان می باشد.
1-10-2 هدف فرعی
اولویت بندی عوامل شناسایی شده و ارائه مدل